Provocarea #3 : Nu te mai cantari !

provocarea-3-herbalia

Cel mai bine este sa nu te mai cantaresti in fiecare zi !

 

STOP !

Daca greutatea de pe cantar are puterea sa te faca fericit sau trist, atunci trebuie sa nu mai faci din numarul afisat pe cantar o obsesie. Greutatea poate fluctua foarte usor de la zi la zi doar datorita cantitatii de apa din organism.

Consideri cantaritul necesar si motivant pentru tine? Atunci cantareste-te odata pe saptamana, tinand minte ca fluctuatiile si stagnarea sunt de asteptat.

Este posibil sa iei in greutate cu cat devii mai sanatos. De exemplu, daca faci exercitii si ai mai multa activitate fizica nu faci altceva decat sa cresti masa musculara, iar muschii cantaresc mai mult decat grasimea. Este de asemenea posibil sa reduci din centimetri, dar greutatea sa ramana aceeasi. Daca acest lucru se intampla, nu te descuraja, concentreaza-te pe faptul de a fi mai sanatos.

Sa te cantaresti nu este necesar. Vei simti diferenta in corpul tau si in hainele pe care le purtai de obicei si cu siguranta nu ai nevoie de confirmarea cantarului pentru acest lucru. Focalizeaza-te pe alegerile pozitive pe care le faci, pe cresterea nivelului general de energie si pe cresterea nivelului de activitate fizica decat strict pe numarul de pe cantar.

Timp de gandire…

  • Ce se intampla cand ma cantaresc?
  • La ce ma gandesc?
  • Cum ma face sa ma simt si pentru cat timp am acest sentiment?
  • M-am abtinut din a ma cantari astazi ?Daca da, de ce?
  • Pot sa ma concentrez pe alegerile pozitive pe care le fac decat strict pe numarul de pe cantar?
  • Ce pot sa fac pentru a ma concentra mai mult pe sanatate si pe starea de bine?

 

Toate cele bune, Echipa Herbalia !
LEAVE A REPLY

Your email address will not be published.


Comment


Name

Email

Url