Planul #6 de slabit: Creaza-ti viitorul.

PROVOCAREA-6-herbalia

Opreste ciclul criticilor distructive asupra ta. Accepta ca ai gresit sa mananci nesanatos. Exerseaza psihic cuvintele incurajatoare.

 

Concentreaza-te pe obiceiul de a invata din greseli…

 

Critica de sine te va tine blocat in aceeasi situatie. Prin a ne judeca prea dur pe noi insine nu facem altceva decat sa blocam creativitatea si capacitatea noastra de a gasi solutii.

 

Exista o lege in psihologie care spune ca daca iti vei forma o imagine in minte despre cum iti doresti sa fii si pastrezi acea imagine destul de mult timp, in curand vei deveni exact acea persoana.”  William James

herbalia-slabit

Intreaba-te, “Ce as fi putut face diferit?”, scrie pe o hartie aceasta alternativa. Exerseaza in minte comportamentul pe care ti l-ai fi dorit folosind toate cele 5 simturi. Observa noul comportament prin vaz, auz, gust si simt. Daca repeti in minte acest nou comportament exista o probabilitate foarte mare de a incepe sa il si practici fara efort.

 

Promite sa iti schimbi comportamentul si sa actionezi pozitiv de acum inainte. Nu poti schimba trecutul. Poti doar sa iti scrii prezentul. Asa ca pune-ti toata energia in a accepta trecutul si a incepe din nou.

 

De exemplu, Ana ne spune:

„Familia mea a vrut sa manance pizza sambata seara si eu am mancat una intreaga desi imi promisesem sa am grija ce mananc. Am regretat acest lucru exact la ultima felie de pizza.”

Asa ne simtim toti, tu singura iti spui tie: „M-am simtit vinovata, inconfortabil si plina de regrete„, dar acestea sunt doar semnalele subconstientului tau si trebuie sa inveti sa le asculti, nu sa te critici mai dur.

Am decis ca nu voi mai devora o pizza intreaga pana cand acest gand nu ma va mai face sa ma simt vinovata. Acum mi-am luat angajamentul in a manca cu moderatie.

 

 

herbalia-chat

Timp de gandire…

 

 

 

 

 

Ceea ce mintea isi poate imagina, poate fi obtinut.” Napoleon Hill

Toata cele bune ! Echipa Herbalia.
LEAVE A REPLY

Your email address will not be published.


Comment


Name

Email

Url